Vårt fack (Husby Arbetarcentrum) har flera medlemmar som arbetar på Zalandos jättestora lager i Kungsängen. De som arbetar där blir behandlade som djur

Arbetarna måste hinna mer än 100 arbetsmoment per timme och om de tar korta pauser får de avdrag på lönen. Det som jobbar via bemanningsföretag t.ex. Lernia måste hela tiden ha koll på sina telefoner när de inte på jobbet eftersom de bara har 20 minuter på sig att acceptera ett arbetspass. Om de inte svarar inom 20 minuter så räknas det som ogiltig frånvaro. 

En av våra medlemmar och flera andra som jobbade på Zalando via Lernia sparkades helt plötsligt utan anledning. Vi kräver att de ska få tillbaka jobbet och arbetarna ska få minst 12 timmar på sig att svara på om de kan ta ett arbetspass. 

Fram till att de får tillbaka jobben och arbetarna får lång svarstid så kommer vi driva kampanjen

BOJKOTTA ZALANDO!
KÖP INGET FRÅN ZALANDO PÅ NÄTET!

Söndagen den 28 november var vi utanför Zalandos lager och delade flygblad om bojkotten. Tanken var att sätta press på företaget så att vår medlem och de andra som sparkats ska få tillbaka sina jobb.

Vi behöver nu hjälp med flera som kan åka med ut till Zalando i Kungsängen vid olika tillfällen och dela flygblad och pressa företaget. Man kan även hjälpa till genom att sprida information till sina vänner att ingen ska köpa något från Zalando tills de har bättrat sig. 

Ring 070 456 72 93 om du vill åka med till Zalando någon gång.

Categories: Nyheter

0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *